مبلمان اداری
میز اداری یکی از مهمترین اجزاء موجود در دکوراسیون داخلی ادارات و شرکتهاست. بدین معنا که در محیطهای اداری بیشترین فضای اتاق به میز اداری تخصیص مییابد. در این مقاله سعی شده با توجه به نوع اتاقها در ادارات میز اداری مرتبط پیشنهاد داده شود.
رسمیترین مبلمان فضای اداری به این بخش اختصاص مییابد. این فضا میبایست برای القای حس ریاست و مدیریت نسبت به فضاهای موجود شکیلتر و محلی مناسب برای پذیرایی از میهمانان مدیر باشد. میز مدیریت از لحاظ ابعاد بزرگتر از میزهای دیگر موجود در فضاهای اداری است تا بیان کننده بالاتر بودن سمت مدیر نسبت به دیگر پرسنل باشد.
از نکات قابل توجه، تعبیه وسایلی است که اسباب راحتی مدیر را فراهم میکند. وسائلی چون بوفه کوچک شخصی، کتابخانه شخصی و غیره که این عوامل در فضا ضرورتی ندارند و بسته به وسعت فضا و تمایلات شخصی استفاده کننده آن میباشد.
این فضا به لحاظ کاربردی شرایط خاصی دارد که رعایت نکات خاصی را نیز میطلبد؛ نکاتی چون آکوستیک بودن فضا، تنظیم نور محیط، در صورت وجود ویدئو پروجکشن یا اسلاید و غیره. یکی از الزامیترین مبلمان این فضا میز اداری کنفرانس است که با توجه به تعداد نفراتی که برای استفاده از آن پیشبینی میکنیم و اندازه فضا، شکلهای مختلفی دارند.
در مواقعی که تمایل رعایت سمتها و برتری در تقدم و تاخر محل نشستن وجود نداشته باشد، از میز گرد استفاده میکنیم. برای آکوستیک کردن فضا از مصالح خاصی استفاده میشود ، چنانچه یک فضای مجزا برای اتاق کنفرانس وجود داشته باشد از دیوار پوشها و سقفهای کاذب آکوستیک استفاده میشود. چنانچه فضای مجزایی وجود نداشته باشد می توان پارتیشنهای عایق صدا را به کار برد. استفاده از رویه کوبهای چرمی و چوبی به این مسئله کمک فراوان میکند. میز کنفرانس باید بگونهایی باشد که بحث پذیرایی از مهمانان نیز بسادگی انجام پذیرد.
این فضا ممکن است پذیرای کارمندان متعددی باشد که در عین حال که فعالیت متضاد دارند در کنار هم کار میکنند. برای جلوگیری از بروز مزاحمت و اخلال در کار باید برای هر یک فضایی نیمه خصوصی ایجاد کرد. از آنجا که تفکیک یک اتاق بزرگ به قسمتهای کوچکتر تاحدی منطقی نیست نمیتوان فضاهای کاملاً مجزا ایجاد کرد. در نتیجه توصیه میشود از پارتیشنهایی با ارتفاع کم استفاده شود. معمولاً میز اداری مختص به این فضا چیدمان خاصی دارند که در زیر به چند نمونه از این چیدمان اشاره میشود.
نکات قابل توجه در طراحی و انتخاب میز اداری و مبلمان اداری این است که هنگام ورود به چنین فضایی، اداری بودن آن به خوبی القاء شود. برای چنین حسی هرگز نباید از رنگهای لطیف و بسیار روشن استفاده کرد؛ رنگهایی مثل صورتی، نارنجی روشن، آبی آسمانی، سبز مغز پستهای و رنگهای مشابه. رنگ مناسب چنین فضایی میتواند از گروه رنگ های خنثی باشد.
استفاده از فلز بهترین گزینه برای این فضا میباشد. رنگ مناسب برای مبلمان مدیریت مشکی و قهوهای است که معمولاً با ترکیب رنگ قرمز یا رنگهای گرم جلوه بیشتری پیدا میکند.
استفاده از متریالهایی با مقاوت بالا الزامی است، چرا که این فضاها به دلیل تردد زیاد مستهلک شده؛ به همین دلیل پارچه مبلمان اداری معمولاً مخمل ضخیم یا چرم انتخاب میشود. البته دلیل دیگر استفاده از چرم امکان نظافت آسان آن میباشد. در موارد زیادی نیز از مشتقات پلاستیکی برای پشتی و کفی صندلیها استفاده میشود.
اینکه مبلمان اداری و یا میز اداری چگونه انتخاب یا طراحی شود با فضای مورد استفاده آن ارتباط مستقیم دارد، رعایت استانداردهای مبلمان هر بخش در قسمت کاربری به طور کامل توضیح داده شده است، اما مبلمان اداری یا میز اداری میتواند شکل ترکیبی هم داشته باشد و چگونگی استفاده از آن به فضای به کار رفته در آن، وابسته است.
به طور مثال در جایی که محدودیت فضا وجود دارد میتوان از قفسه، کتابخانه و یا فایل به عنوان پارتیشن استفاده کرد و در واقع مبلمانی طراحی کرد که کاربرد چند منظوره داشته باشد.
نوع چیدمان مسئله دیگری است که به شرایط فضا بستگی دارد. به عنوان مثال در فضای انتظاری که تعداد ارباب رجوع زیاد پیش بینی میشود و احتیاج به مبلمان متعددی است میتوان از مبلمان دو طرفه استفاده کرد، چرا که پشت به هم نشستن مراجعین در چنین فضایی به دور از اشکال است.
ساعات کاری
شنبه تا چهارشنبه 8 الی 17