طراحی روف گاردن

طراحی و اجرای انواع بام سبز توسط تیم طراحی و اجرای مبلمان اداری بینو

دریافت مشاوره رایگان قبل از خرید

جهت اخذ مشاوره پیش از خرید مبلمان اداری با مشاورین ارشد بینو تماس بگیرید

مبلمان اداری بینو، دکوراسیون داخلی بینو : اصول طراحی روف گاردن یا بام سبز چیست و چه کاربردی در ساختمان ها دارد؟ برای طراحی بام سبز از چه روش‌هایی می‌توان استفاده نمود؟ روف گاردن به فضایی اطلاق می‌شود که مانند یک باغچه سبز مانند است و بر روی بام ساختمان‌ها طراحی و پیاده‌سازی می‌شود. این بام باغچه مانند و سبز را بر روی بام انواع ساختمان‌های اداری، تجاری و خانگی، در روی سقف حیات یا تراس طراحی و اجرا می‌کنند. برای پیاده سازی و طراحی روف گاردن بر اساس مساحت زمین، می ‌توان فضای باغچه را طراحی و پیاده سازی کرد و بر اساس استانداردهای طراحی و معماری مدرن آن را پیاده‌سازی و اجرا نمود. از روف گاردن در ساختمان‌ها به عنوان فضایی برای استراحت و اوقات فراغت استفاده می شود. علاوه بر این، این بخش از ساختمان‌ها می‌تواند فضایی زیبا و روح بخش در اختیار ساکنین و دیگر شهروندان قرار ‌دهد. روف گاردن یا بام سبز یکی از انواع طراحی‌های جدید در معماری نوین به شمار می رود که به شهر و ساختمان ها زیبایی و غنای بیشتری را اعطا می‌کند. به همین دلیل ما در مبلمان اداری بینو قصد داریم تا شما را با جزئیات بیشتر طراحی و اجرای روف گاردن یا بام سبز بیشتر آشنا کرده تا برای فضای اداری یا مسکونی خود از این نوع از معماری استفاده نمایید. در این مسیر می توانید از کمک‌های تیم‌های تخصصی ما در بخش طراحی و اجرا نیز به خوبی استفاده نمایید. اگر تمایل دارید در این رابطه بیشتر بدانید لطفاً ما را تا انتهای این نوشتار همراهی بفرمایید تا شما را با جزئیات بیشتر طراحی و اجرای انواع روف گاردن یا بام سبز بیشتر آشنا نماییم.

طراحی روف گاردن و مزایای استفاده از بام سبز

با گسترش شهرنشینی و کوچکتر شدن فضای داخلی منازل و شرکت‌های تجاری، طراحان و معماران در صدد طراحی بخش‌هایی در ساختمان‌ها شدند تا به وسیله آن بتوانند میان رابطه انسان و طبیعت آشتی دوباره‌ای ایجاد نمایند و از آلودگی شهرها دور کنند. به همین دلیل، پدیده‌ای جدید در صنعت معماری به نام روف گاردن یا بام سبز ایجاد شد که در ساختمانهای مسکونی و تجاری از آن به شکلی موثر استفاده می شود. طراحی و اجرای روف گاردن در ساختمانها دارای مزایای مختلفی برای ساکنین می باشد. برخی از مهمترین مزایای استفاده از روف گاردن یا بام سبز عبارتند از  :
  • جذب آب و گرما و ایجاد عایق رطوبتی برای ساختمان‌ها
  • ایجاد جزیره گرمایی شهری برای شهرها پس از غروب خورشید در مناطق سردسیر
  • جلوگیری از آلودگی هوا و ذرات معلق در هوا به خاطر وجود گیاهان در بام سبز
  • جلوگیری از پدیده‌های مضر شهری مانند سیل و آلودگی هوا

انواع روف گاردن یا بام سبز

فضای بام سبز یا روف گاردن دارای طرفداران بسیاری است و پس از معرفی این فرم از معماری در ساختمان‌ها بسیاری از ساختمان‌ها و ساکنین آنها در مناطق مختلف علاقه بسیاری به طراحی و اجرای این شکل از فضاها در معماری ساختمان‌ها پیدا کرده‌اند. بر همین اساس، می‌توان گفت که روف گاردن یا بام سبز در دو نوع اصلی تقسیم بندی می‌گردد که عبارتند از :

1. نوع گسترده

در این شکل از طراحی روف گاردن در اجرای بام سبز از گیاهان خاصی که دارای ریشه‌های کوتاه هستند و برای رشد خود به خاک کمتری نیاز دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرند. به همین دلیل، به خاطر وزن کمتری که نسبت به نوع دیگر متراکم آن دارند می‌توان آن را در سطوح صاف و وسیع مورد استفاده قرار داد و از لحاظ هزینه بسیار مناسب‌تر از نوع دیگر می‌باشد.

2. نوع متراکم

این شکل از بام سبز یا روف گاردن دارای زیرسازی‌های متفاوتی است و همانند سطح زمین توانایی نگهداری و رشد هر نوع گیاه یا بوته‌ای را دارد. به دلیل استفاده از مصالح و خاک فراوان در این شکل از بام سبز، وزن بسیار زیادی بر ساختمان‌ها تحمیل می‌شود. به همین دلیل، برای طراحی و پیاده سازی این شکل از فضاها باید حتماً میزان تحمل و استحکام ساختمان برای جلوگیری از آثار زیانبار بعدی با دقت بررسی شود. اجرای نوع متراکم روف گاردن دارای هزینه‌های زیادی می‌باشد و می ‌تواند مقاومت ساختمان‌ها را به چالش بکشد. در نتیجه از این نوع روف گاردن تنها در ساختمان‌هایی که دارای استحکام کافی و قدرت تحمل وزن‌های بالا هستند می‌توان استفاده نمود.

مزایا و معایب طراحی روف گاردن

باید توجه داشت که طراحی و اجرای روف گاردن در ساختمان‌های تجاری و مسکونی می‌تواند فضاهای بلا استفاده را به کار گرفته و باعث خلق زیبایی و پیوند دوباره با طبیعت می گردد. اما باید توجه داشت این قبیل فضاها در ساختمان‌ها می‌توانند باعث ایجاد آسیب‌هایی به ساکنین ساختمان‌ها و خانواده‌های آنها گردند. در ادامه برخی از مهم‌ترین مزایا و معایب طراحی و اجرای روف گاردن را با هم مرور می‌کنیم.

1- مزایای طراحی روف گاردن

طراحی و اجرای بام سبز در ساختمان‌ها دارای مزایا و کاربردهای بسیاری برای ساکنین و شهروندان می‌باشد. به طور کلی بام سبز باعث گسترش فضای سبز و طبیعی شده که می‌تواند به کیفیت هوا کمک نماید. در شهرهای بزرگ که آلودگی هوا بیشتر است، طراحی بام سبز می‌تواند به تولید اکسیژن و جلوگیری از ایجاد مونوکسید کربن کمک نماید. علاوه بر آن، این قبیل بناها در ساختمان‌ها می‌توانند پیوند محکمی میان طبیعت و زندگی شهری را ایجاد کرده که در نتیجه آن باعث زیباسازی نمای کلی شهر می‌گردند. روف گاردن می تواند از ایجاد فاضلاب شهری و از بین رفتن آب باران جلوگیری نماید و از انتقال آب پاک به فاضلاب ها به خوبی جلوگیری کرده و باعث رشد گیاهان در ساختمان‌های مختلف گردد. از دیگر مزایای استفاده از روف گاردن می‌توان به عایق سازی در برابر گرما و سرما در ساختمان‌ها اشاره کرد. این موضوع می ‌تواند در مناطق سردسیر هوای گرم را در ساختمان نگه داشته و از اتلاف آن جلوگیری به عمل آورد. علاوه بر این، در موعد تابستان و هوای گرم از انتقال حرارت به داخل ساختمان به خوبی جلوگیری می کند و یک عایق مقاوم در مقابل آلودگی صوتی نیز می‌باشد.

2- معایب روف گاردن؛ طراحی بام سبز

اجرای روف گاردن در ساختمان‌های تجاری و اداری می‌تواند هزینه‌های اضافی ای را به خانواده‌ها و ساکنین تحمیل نماید. از سوی دیگر، اجرای این قبیل از بناها می‌تواند فشار زیادی بر ساختمان‌ها را تحمیل کرده که در بلایای طبیعی مانند زلزله باعث ایجاد آسیب های جبران ناپذیر به ساختمان ها می گردد و سلامت ساکنین را به خطر می اندازد. علاوه بر این، استفاده از مصالح ساختمانی در اجرا و طراحی روف گاردن یا بام سبز در سطح ساختمان‌ها می‌تواند وزن بسیار زیادی را به ساختمان‌ها تحمیل نماید و استحکام و پایداری مورد نیاز ساختمان‌ها را از بین ببرد. این وزن اضافه عمدتاً از مصالح ساختمانی، خاک گیاهان کاشته شده و همچنین وزن مبلمان و آلاچیق به کار گرفته شده در بام سبز می‌باشد که می‌تواند باعث آسیب به استحکام ساختمان گردد. مضاف بر این، در فصول بارندگی وزن آب باران نیز می‌تواند به وزن کلی بام سبز افزوده شده که باعث آسیب به استحکام ساختمان می‌گردد. علاوه بر این، نشت خاک و ته نشین شدن آن می ‌تواند باعث ایجاد آلودگی در ساختمان شده و باعث ایجاد آسیب و هزینه‌های بیشتر برای ساکنین گردد. از سوی دیگر، ریشه‌های درختان و گیاهان بام سبز می‌تواند به سقف نفوذ کرده و باعث ایجاد خسارات و آسیب به سقف ساختمان گردد که در نتیجه آن می‌تواند هزینه‌های اضافی را به ساکنین تحمیل نماید.

نحوه طراحی روف گاردن

بر اساس ویژگی‌های خاص این قبیل بناهای خاص در ساختمان‌ها برای طراحی و پیاده‌سازی آنها باید بر اساس استانداردهای معماری و طراحی اقدام شود. متخصصین امر در این زمینه، برای طراحی روف گاردن ابتدا باید طرح و برنامه اجرایی دقیقی را برای پیاده‌سازی بام سبز ایجاد کرده و بر اساس آن استانداردهای مورد نیاز را به اجرا در آورند. از سوی دیگر، اجرای روف گاردن به دلیل شرایط خاصی که برای ساختمان ها ایجاد می‌کند، باید با استفاده از مصالح و متریال‌های مناسب و با کیفیت پیاده سازی و اجرا گردد تا از مشکلات بعدی در آینده جلوگیری شود. در همین رابطه، برخی از مهم‌ترین فاکتورهایی که برای طراحی بام سبز نیاز است عبارتند از  :
  • زهکشی روف گاردن
  • فیلترینگ
  • خاک مناسب
  • ایزولاسیون
  • عایق‌های رطوبتی
  • گیاهان مناسب بام سبز
  • گیاهان بومی و مقاوم به تغییرات دمایی
  • گیاهان تزیینی و بوته‌ای
توجه داشته باشید که هر کدام از این عوامل و فاکتورها می‌تواند در طراحی و اجرای استاندارد روف گاردن موثر واقع شود و کارایی و طول عمر آن را به خوبی افزایش دهد و از ساختمان‌ها تا حد ممکن محافظت نماید. در همین رابطه می‌توانید با ما در دکوراسیون داخلی بینو ارتباط برقرار کرده و برای طراحی و پیاده سازی بام سبز خود اقدام نمایید. ما در مبلمان اداری بینو آمادگی داریم تا با طراحی و پیاده سازی انواع فضاهای مختلف اداری و مسکونی در خدمت همراهان و مشتریان گرامی و ارجمند باشیم.

کلام پایانی

روف گاردن همان باغ سبز اجرا شده در بام، سقف یا تراس ساختمان‌ها می باشد که بر اساس استانداردهای مدرن معماری، طراحی و پیاده سازی می شود. این فضاها برای پیاده‌سازی یک باغ خانگی یا اداری و ایجاد فضای استراحت ساکنین طراحی می شوند و می‌توانند باعث پیوند دوباره زندگی شهری و طبیعت گردند. این فضاها را می‌توان در شرایط آب و هوایی مختلف طراحی و اجرا کرد و با ایجاد آن فضایی مفرح و زیبا برای استراحت و اوقات فراغت ساکنین را ایجاد نمود. طراحی و اجرای این قبیل فضاها در ساختمان‌ها می‌تواند زیبایی و نمای کلی شهرها و ساختمان‌ها را با تحول همراه کرده و باعث بهبود کیفیت هوا، مدیریت آب باران و افزایش سطح زندگی گردد.

سوالات متداول

1- آیا روف گاردن را در همه ساختمان‌ها می‌توان اجرا کرد؟

به طور کلی برای پیاده سازی و اجرای بام سبز در ساختمان‌ها باید حتماً به میزان قدرت و استحکام ساختمان ها توجه شود. بر همین اساس باید بدانیم که به دلیل وزن ناشی از روف گاردن نمی‌توان آن را در همه ساختمان‌ها که از استحکام کافی برخوردار نیستند، اجرا نمود.

2- مهمترین فاکتورها در طراحی بام سبز چیست؟

برای طراحی روف گاردن باید به استانداردهای طراحی، متریال و کیفیت مصالح مورد نیاز در اجرای روف گاردن، دقت شود. زیرا استفاده از مصالح با کیفیت پایین می‌تواند در دراز مدت مشکلات متعددی برای ساکنین ساختمان ها ایجاد نماید.

BAYNOGROUP

ما را دنبال کنید!

برای دریافت آخرین اعلان ها ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

5/5 - (3 امتیاز)