میز و صندلی اداری استاندارد اداری چه ویژگیهایی دارند؟ به هنگام خرید میز و صندلی اداری میبایست به چه نکاتی توجه کرد؟
خیلی از ما تاکنون و چندینبار تجربۀ بروز درد ناگهانی در قسمت شانه، دست، گردن را در بدن خود داشتهایم. همین طور بارها پیش آمده که بعد از چند ساعت کار با رایانه، با خستگی چشم و تاری دید مواجه شدهایم. اما از آنجایی که به علت حجم بالای کار، چارهای جز انجام و اتمام آن نداریم، مجبور به تحمل این دردها در بدن خود میشویم. در حالی که تنها با اعمال چند راهکار ساده در وضعیت نشستن و انتخاب مناسب صندلی، میز و … میتوانیم این دردها را رفع نموده و از خستگیهایمان بکاهیم.
میز و صندلی استاندارد اداری باعث افزایش بهره وری خواهند شد.
صندلیهای کاری باید با توجه به شغل مورد نظر، دارای ویژگیهای خاصی باشند. برای مثال فردی که ساعات طولانی با رایانه کار میکند و بعضی مواقع به پشتی صندلی تکیه میدهد باید از صندلیهایی استفاده کند که پشتی آنها قابلیت ارتجاع به سمت عقب را داشته باشد. اگر صندلی پشتسری (Headrest) نداشته باشد معمولا بهترین زاویه نشستن حدود ۱۱۰ درجه است. این زاویه کمترین بار را به کمر وارد میکند و برای کار با رایانه و نشستن سر کلاس درس مفید است. اگر هم صندلی پشت سری داشته باشد این زاویه میتواند بیشتر شود اما با نبود پشت سری، شخص مجبور میشود برای نگاه کردن به هدف مقابلش برای مثال مانیتور یا تخته، گردن را خم کند و در نتیجه فشار به گردن زیاد میشود.
میز و صندلی استاندارد اداری باعث افزایش بهره وری و انگیزه کارمندان خواهند شد.
در مورد صندلیهای مخصوص میز تحریر و کار با رایانه، ارتفاع صندلی نه باید آنقدر بلند باشد که پای فرد به زمین نرسد و نه آنقدر کوتاه باشد که پشت ران از کف صندلی بلند شود و پاها به سمت شکم جمع شوند. صندلیهای قابل تنظیم ۵ پایه بهترین انتخاب هستند و کاربردهای زیادی دارند. یعنی هر فردی میتواند متناسب با سلیقه و شرایط خود، ارتفاع صندلی را تنظیم کند. کفی صندلی نیز باید نرم باشد اما نه در حدی که شخص مانند مبل در صندلی فرو رفته و امکان جا به جایی نداشته باشد. در چنین حالتی فرد برای مدت طولانی در وضعیتی ثابت قرار میگیرد و خونرسانی بدنش مختل میشود. همچنین بهتر است صندلی دستهدار و قابل تنظیم باشد تا موقع استراحت، دستتان را روی آن بگذارید. البته موقع کار کردن بهتر است دست روی دسته گذاشته نشود، زیرا این حالت باعث ایجاد کشش میشود.
میز و صندلی استاندارد اداری باعث افزایش بهره وری و انگیزه کارمندان خواهند شد.
پشتی صندلی باید طوری انحنا داشته باشد که گودی کمر را در زمان تکیه دادن به آن، حفظ کند. اگر پشتی صندلی صاف باشد، میتوان برای حفظ گودی کمر از یک بالشت در پشت کمر استفاده کرد. البته به شرطی که باعث ناراحتی فرد نشود.
کفی و پشتی صندلی باید از جنس مناسبی باشد و بهتر است خلل و فرج داشته باشند تا شخص عرق نکند و لباس به بدنش نچسبد. پشتی صندلیای که برای نوشتن انتخاب میشود بهتر است یک مقدار رو به جلو باشد و زاویهای حدود ۸۰ درجه داشته باشد. در مقابل آن، صندلیای که برای کار با رایانه استفاده میشود بهتر است کمی به سمت عقب خم شود تا بتواند زاویه ۱۱۰ درجه ایجاد کند.
بعضی مشاغل نیاز به نشستن و برخاستنهای مکرر دارد. در این صورت بهتر است از صندلیهای خاص و بلند استفاده کرد؛ مانند صندلیهای بلندی که در رستورانها استفاده میشود. زیرا نشستن و برخاستن از روی این صندلیها راحتتر است و لازم نیست فرد به صورت کامل روی آنها بنشیند. در عین حال نیز باعث میشود بین ایستادنهای مکرر، خستگی تا حدودی برطرف شود. همچنین برای مشاغلی که فرد مجبور است روی یک هدف دقیق مانند میکروسکوپ یا قطعه الکترونیک متمرکز شود، صندلیهایی بهتر هستند که کفیشان قابلیت خم شدن به جلو را داشته باشد و در عین حال از اصطکاک لازم نیز برخوردار باشد تا وقتی کفی آن به سمت جلو خم میشود فرد لیز نخورد. ارتفاع میز نیز باید به گونهای باشد که اهداف روی میز را برای ما به خوبی پوشش دهد و طوری نباشد که پا درونش گیر کند.
استفاده از زیرپایی بستگی به ارتفاع صندلی و قد شخص دارد. برای مثال اگر صندلی بلند باشد و به هیچ دلیل نتوان آن را کوتاه کرد بهتر است از زیرپایی استفاده شود، در غیر این صورت توصیه نمیشود. البته برعکس هم ممکن است شخصی صندلیاش کوتاه باشد و امکانش را نداشته باشد که ارتفاع صندلی را تنظیم کند. در نتیجه میتواند دو تخته زیر صندلی بگذارد تا ارتفاع آن کمی بالا بیاید و مشکلش حل شود. لازم به ذکر است برای تصمیمگیری درمورد اینکه یک صندلی مناسب است یا خیر باید حداقل ۱ تا ۲ هفته از آن استفاده کرد.
زمانی که شخص برای مدت طولانی چه به صورت حرفهای یا تفننی با رایانه کار میکند، مشکلاتی برایش پیش خواهد آمد از جمله چشم درد، سردرد، درد عضلات شانه، دست، ناحیه مچ به پایین و کمر. هر یک از این مشکلات به یک دلیل خاص ایجاد میشوند. برای جلوگیری از خستگی چشم باید نور صفحه مانیتور را در حد مناسبی تنظیم کرد. این نور نباید در حدی باشد که چشم را اذیت کند. همچنین پشت یا جلوی صفحه مانیتور نباید پنجره و نور مستقیم وجود داشته باشد. نور بهتر است از کنارهها و بالای سر تابیده شود و مانیتور از پنجره حداقل ۲ متر فاصله داشته باشد. نسبت روشنایی نور محیط به نور رایانه نیز باید ۱ به ۳ باشد.
درد مچ از شکایتهای شایع کسانی است که با کیبورد کار میکنند. بهترین زاویه برای مچ زاویه خنثی است یعنی مچ نباید به سمت داخل یا خارج انحراف داشته باشد و فقط میتواند تا ۵ درجه به سمت پایین یا بالا انحراف پیدا کند. با این حال، هنگام تایپ کردن یک مقدار دستمان به سمت داخل خم میشود که در این مورد نیز استفاده از کیبوردهای مناسب میتواند راهگشا باشد. یکی دیگر از مشکلات کار با رایانه، استفاده از موس است. موس باعث خم شدن مچ دست به سمت بیرون یا بالا میشود، در نتیجه به مرور دچار خستگی و آسیب میشود. برای جلوگیری از این وضعیت، میتوان از موسهای مناسب و روشهای مختلف اسکرول استفاده کرد. علاوه بر این، قرار دادن یک وسیله مانند کتاب زیر ساعد میتواند با انحراف مچ به سمت بالا، درد آن را کاهش دهد.
نمایشگر باید حدود ۷۰ سانتیمتر با سر، فاصله داشته باشد و ۰ تا ۴۵ درجه پایینتر از میدان بینایی چشم قرار گیرد که بهترین زاویۀ آن بین ۱۰ تا ۳۰ درجه است. اگر صفحه مانیتور خیلی بالاتر از میدان دیدِ چشم قرار گیرد، فرد مجبور میشود به صورت مداوم چشمش را باز نگه دارد و کمتر پلک بزند. این وضعیت باعث خشکی، خستگی و درد چشم میشود. از طرف دیگر اگر مانیتور خیلی پایینتر از میدان دید قرار گیرد، فرد مجبور میشود گردنش را بیش از حد خم کند و در نتیجه گردن درد میگیرد. یکی دیگر از نکات مهم این است که باید هر ۲۰ دقیقه یک بار، به مدت حداقل یک دقیقه چشمها را از روی مانیتور برداشت و به نقطهای دور نگاه کرد. اگر همه این اقدامات را انجام دادید و باز هم از درد چشم رنج بردید به نظر میآید مبتلا به اختلالات انکساری چشم از جمله دوربینی، نزدیک بینی یا آستیگماتیسم شده باشید و باید به یک چشم پزشک مراجعه کنید. همچنین بهتر است مانیتور دارای فیلتر باشد تا نورهای مزاحم را حذف کند. البته این فیلتر در بیشتر رایانههای جدید از قبل جاسازی شده است.
افراد هنگام کار با کیبورد برای اینکه سریعتر کار کنند معمولاً بدنشان را به صورت ناخودآگاه در یک وضعیت ثابت نگه میدارند تا جای کلیدها را گم نکنند. این وضعیت باعث میشود برخی عضلات در حالت انقباض باقی بمانند و فرد را دچار خستگی کنند. این حالت در دراز مدت باعث آسیب و درد خواهد شد. بنابراین برای جلوگیری از دردهای عضلانی و اسکلتی از گردن گرفته تا کمر، باید هر ۲۰ تا ۶۰ دقیقه، حداقل ۱ تا ۵ دقیقه از جای خود بلند شده و راه بروید تا عضلات از حالت انقباض ثابت خارج شوند. استفاده از صفحه کلیدهای مناسب و تاشو نیز میتواند در کاهش این دردها و آسیبها موثر باشد.
ممکن است فضای کاری دارای شرایط خاصی باشد. بهعنوان مثال ابعاد یک اتاق کاری، نیازمندیهای شغل مورد نظر، سلیقه و نیاز کارکنان و مشتریها و …میتواند باعث نیاز به نوع خاصی از محصولات باشد. در این صورت با سفارش متریال، سبک و مدل مورد نظر خود میتوانید محصول مورد نیازتان را سفارش دهید. کارشناسان و متخصصان بینو آماده حضور در مکان مورد نظر و راهنمایی و مشاورههای تخصصی هستند.
جهت خرید محصولاتی که دارای اصول استاندارد ارگونومی هستند، میتوانید به سراغ شرکتهای معتبر و صاحب نام بروید. محصولات شرکت بینو در نهایت دقت و توجه طراحی و ساخته شدهاند. استفاده از متریال اعلا و رعایت نکاتی که بر سلامت بدن تاکید دارد مانند اندازههای استاندارد و استفاده از جنس مناسب برای بدن، باعث ارایه محصولی با کیفیت بسیار عالی میشود. خرید میز و صندلی اداری ارگونومی بینو به شیوه اینترنتی نیز امکانپذیر است. در یک خرید اینترنتی علاوه بر استفاده از تخفیفات ویژه، در استفاده از وقت و انرژی صرفهجویی ویژهای خواهید کرد. جهت دریافت اطلاعات لازم جهت خرید یا سفارش میز و صندلی اداری با شمارههای ما تماس بگیرید و از اطلاعات تکمیلی که مشاوران ما در اختیارتان قرار میدهند بهرهمند شوید.
این مقاله اطلاعاتی درباره اصول استاندارد میز و صندلی اداری ارگونومی ارائه میکند. همچنین شرایط استانداردسازی این محصولات و رعایت نکات ایمنی جهت سلامت همه اندامهای بدن را مطرح میکند. برای خرید میز و صندلی استاندارد اداری میتوانید از مشاورههای رایگان ما استفاده کنید. شرکت بینو با ده سال سابقه تولید مبلمان اداری، میز اداری، صندلی اداری میتواند در طراحی فضای جذاب اداری کمکتان نماید. برای بهره بردن از مشاورههای رایگان با ما تماس بگیرید.
نکاتی مانند سلیقه و بودجه در زمان تهیه میز و صندلی اداری دارای اهمیت هستند.…
صندلی اداری استاندارد چنانچه صندلی اداری استاندارد باشد، بدن انسان دیگر با صدمات و خستگیهای…
بسیاری از انواع میز و صندلی در دفاتر مورد نیاز است. این می تواند بر…
مشکلات فیزیکی و آسیبهای جسمانی ناشی از نشستن روی صندلیهای غیراستاندارد آن هم برای…
شرکای تجاری بینو پس از یک دهه فعالیت در صنعت مبلمان اداری و دکوراسیون، با شناخت نیاز مشتریان و پیشینه همکاری با بزرگترین تولیدکنندگان مبلمان اداری تصمیم به ثبت شرکتی جدید با نام مبلمان اداری بینو میگیرند تا بتوانند با محصولات خود تحولی در بازار مبلمان اداری ایران به وجود بیاورند.
سلام، چطور میتونم کمک کنم؟
1 comment. نظر جدید بگذارید
[…] قرار گیرد. برای اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله “میز و صندلی استاندارد اداری چه ویژگیهایی دارد؟” را […]