هنگامی که شما در حال انتخاب کابینت برای آشپزخانهتان هستید، به طور حتم، از یک سو نیاز و بودجه خود را در نظر میگیرید. از سوی دیگر، متناسب با آن، همه سبکها، رنگها و مدلها را مورد توجه قرار میدهید. اما قبل از همهی اینها، نکتهی مهم آن است که بدانید، برای چه قسمتهایی از آشپزخانه و برای رفع کدام نیاز، کابینت لازم دارید؟ در این نوشتار به شکل خیلی خلاصه، انواع مختلف و سبکهای خاص کابینت معرفی شدهاند.
کابینتها دارای انواع گوناگون هستند. هر نوع از این کابینتها تحت عناوین خاصی ساختار یافته و طراحی شدهاند. این کابینتها تحت سبکها و مدلهای گوناگون طراحی متفاوتی خواهند گرفت. اصول اولیه بیشتر کابینتها بر مبنای انواع آن طراحی میشوند. به طور کلی 4 نوع کابینت وجود دارد:
به کابینتهای پایینی آشپزخانه کابینت پایه میگویند. در ساخت و تولید کابینت پایه در ابعاد آن اعم از طول، عرض و عمق باید استانداردهایی را در نظر گرفت. رعایت این استانداردها موجب میشود تا کابینت پایه را در ابعاد دلخواه و با توجه به درخواستها و سفارش مشتریان، تغییر داد. کابینتهای پایه در طرحهای جدید دارای زیر کابینتی و روکابینتی در متریال و طرحهای متفاوت هستند.
به کابینتهایی که در قسمتهای بالایی آشپزخانه نصب میشوند، کابینت دیواری گویند. کابینت دیواری نیز مانند کابینت پایه دارای استاندارهایی در ابعاد اعم از طول، عرض و عمق هستند. میزان ارتفاع آن هم بستگی به نسبت فضای آزاد بین کابینت بالا و کابینت پایین (پایه) دارد. در سبکهای خاص، ارتفاع کابینت دیواری تغییر خواهد کرد. همچنین طراحی نمای خارجی این نوع کابینت میتواند بهگونهای باشد که عمق، ارتفاع یا عرض آن را بیشتر نشان دهد.
کابینتهای بلند بهطور کلی تا ۲ متر ارتفاع دارند. این نوع کابینت میتواند کابینت پایهای یا دیواری باشد. این کابینتها محل مناسبی برای نگهداری ظروف هستند. در حقیقت مهمترین دلیل استفاده از این نوع کابینت حجم و فضای زیاد آن برای قرارگیری و نگهداریِ وسایل خانه است. این نوع کابینت با ساختار خاص خود دارای ویژگیهای استانداردی برای ایجاد فضای بهینه و کاربردی بیشتر است.
از دیگر انواع کابینت میتوان کابینت واحدهای تخصصی را نام برد. این نوع کابینتها، قسمتهای ویژه در هر آشپزخانه یا یک محیط کاری هستند. حضور این نوع کابینت در هر آشپزخانهای ضروری است. واحدهای تخصصی شامل: قسمتهای گوشهای آشپزخانه، سینک، باکس ویترین، باکس پکیج، واحدهای معلق، قفسههای نوشیدنی و غیره… هستند.
برای کابینتها متریال گوناگونی مانند چوب طبیعی، ام دی اف و فلز استفاده میشود. از آنجا که امروزه کابینتهای فلزی کاربرد کمتری دارند، در ادامه مقاله انواع کابینت چوبی را مورد بررسی قرار میدهیم.
چوب به دو نوع کلی طبیعی و مصنوعی تقسیم بندی میشود. هر کدام از این دو نوع چوب کاربردها و مزایای خاص خود را دارند. در ادامه نکاتی درباره هر یک بیان میکنیم:
چوب طبیعی بسیار زیبا، خوش دست و چشم نواز است. این نوع کابینت از چوب درختانی مانند گردو، افرا، راش و … ساخته میشود. کابینت با چوب طبیعی هزینه بالایی به دنبال دارد. اما برای افراد خاص که بودجه آن را دارند، بسیار مناسب است. این نوع کابینت نمای داخلی را تا سطح بالایی زیبا و لوکس میکند و جلوه و زیبایی خاصی را به محیط آشپزخانه میبخشد. البته باید در نظر داشته باشید که در طراحی کابینت با چوب طبیعی در نمای جلویی که شامل دربهای کابینت میشود، از چوب طبیعی استفاده میشود و در نواحی دیوارههای جانبی و پشتی از چوب MDF استفاده میشود. به این روش در قیمت کابینت با چوب طبیعی صرفهجویی انجام میشود.
چوب مصنوعی و مهندسی شده بهکار رفته در کابینت ام دی اف است. چوب ام دی اف شامل انواع متفاوتی است. هر نوع چوب کاربری خاصی را دارد و نمای ویژه خود را به ظاهر کابینت میبخشد. قیمت کابینت MDF بسیار مناسب است. البته در انواع خاصی از آن قیمت کمی بیشتر است، بهعنوان مثال کابینتهای با روکش هایگلاس و اکرلیک دارای درخشندگی و زیبایی خاصی هستند و قیمت بالاتری نسبت به انواع کابینت MDF دیگر دارند. روکشهایی مانند لمینت، ممبران و روکش چوب طبیعی نیز برای طراحی و ساخت انواع کابینت مورد استفاده قرار میگیرند، که قیمت مناسبی دارند. در سبک نئوکلاسیک از چوب ام دی اف خام استفاده میشود. در نمای این نوع کابینت، از رنگهای خاصی استفاده میشود، که دارای روشهای ویژه برای رنگ کردن هستند.
کابینتها در نمای ظاهری و طراحی خود دارای سبکهای خاصی هستند. از مهمترین سبکهای مورد استفاده در کابینت به موارد زیر میتوان اشاره کرد:
انواع کابینت مورد استفاده در آشپزخانه یا سایر نقاط یک محیط کاری با یکدیگر تفاوت دارند. بهعلاوه ممکن است بنابر شرایط محیط اجرا، نیاز به طراحی خاصی احساس شود. متخصصان و کارشناسان شرکت مبلمات اداری بینو میتوانند در این زمینه کمککننده و یاریگرتان باشند. جهت سفارش انواع کابینت آشپزخانه یا محیط کاری میتوانید با متخصصان ما تماس بگیرید و از راهنماییهای آنها بهرهمند شوید.
قیمت انواع کابینت تحت تاثیر عوامل گوناگونی است، از آن جمله میتوان به مواردی مانند متریال، رنگ، اندازه، طرح و سبک اشاره کرد. کابینت با چوب طبیعی از بقیه کابیتها گرانتر محسوب میشود. کابینت با چوب ام دی اف، قیمت مناسبی دارد. کابینت mdf دارای رنج قیمتی گوناگونی است. در سبکهای خاص مانند کلاسیک و نئوکلاسیک از تاج، زیرچراغی و … زیر دامنه، جهت ایجاد نمای ظاهری زیبا استفاده میشود، که هر کدام بر قیمت ابتدایی کابینت میافزایند. همچنین رنگ زدن کابینت با شیوههای خاص نیز ممکن است قیمت آن را اضافه نماید. با این همه، قیمت انواع کابینت به متراژ کار نیز بستگی دارد.
در پایان این مقاله، خوب است یادآوری کنیم که برخورداری از آشپزخانهای مدرن، زیبا و شیک نه تنها باعث ایجاد نمایی زیبا و جذاب در محیط داخلی میشود، بلکه در خانه باعث القای حس آرامش و رضایتمندی بین اهالی به ویژه هنگام صرف غذا میشود. این مقاله به معرفی انواع کابینت اختصاص داشت. اگر در این زمینه اطلاعات کافی داشته باشید، میتوانید با دیدی وسیع انتخابی درست انجام دهید.
کابینت آشپزخانه چوبی چیست و انواع آن کدامند؟ برای خرید انواع به چه اطلاعاتی نیاز…
کابینت آشپزخانه مناسب چیست و چه مشخصاتی دارد؟ برای خرید انواع کابینت آشپزخانه مناسب به…
طراحی کابینت آشپزخانه چیست و به چه شکلی صورت می پذیرد؟ برای طراحی کابینت آشپزخانه…
انواع پارتیشن اداری کدام است؟ بهترین متریال برای خرید انواع پارتیشن اداری چیست؟ راهنمای خرید انواع…
شرکای تجاری بینو پس از یک دهه فعالیت در صنعت مبلمان اداری و دکوراسیون، با شناخت نیاز مشتریان و پیشینه همکاری با بزرگترین تولیدکنندگان مبلمان اداری تصمیم به ثبت شرکتی جدید با نام مبلمان اداری بینو میگیرند تا بتوانند با محصولات خود تحولی در بازار مبلمان اداری ایران به وجود بیاورند.
سلام، چطور میتونم کمک کنم؟