توسط: تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۶ 0 دیدگاه

آیا پرورش و نگه‌داری گیاهان در محیط کار می‌تواند به انجام بهتر امور توسط کارکنان منجر شود؟ شاید به نظر نیاید، اما طبق بررسی‌هایی که دانمشمندان انجام داده‌اند،  وجود گیاهان در دفتر کار، می‌تواند بهره‌وری و میزان شادی افراد را افزایش دهد. وجود گل و گیاه داخل سالن در حین انجام کار، توجه دیگران را به خود جلب کرده و حس نوستالژیک و علاقۀ ذاتی به طبیعت را در آنها زنده می‌کند. به گفته روانشناسان دانشگاه Exeter، اگر شما گیاهی روی میز اداری خود نداشته باشید، ممکن است ۱۵ درصد از میزان بهره‌وری شما در حین انجام وظایف، کاهش یابد. بنابراین پرورش و نگه‌داری گل و گیاه در فضای کاری، اقدام مناسبی است که هم به زیبا و با طراوت شدن فضا کم می‌کند و هم موجب تقویت روحیه و شادابی کارکنان می‌گردد.

اما چنانچه گر شما در زمینۀ مراقبت از گیاهان تجربه کافی ندارید و خوب عمل نمی‌کنید، نگران نباشید! در اینجا دستورالعملی ساده و کوتاه برای نگهداری گیاهان وجود دارد که می‌تواند راهنمای خوبی برای شما باشد. اغلب گیاهانی که در فضاهای اداری و آپارتمانی نگه‌داری می‌شوند، برای زنده ماندن، به میزان کمی از نور خورشید نیاز دارند. بنابراین موقعیت قرارگیری آنها باید طوری باشد که تابش نور خورشید به آنها غیرمستقیم باشد. نکتۀ دیگر این که به گیاه باید رطوبت کافی برسد؛ در صورتی که خاک گیاه خشک شد، باید آن را به مقدار مناسب آب دهید.

در پایان این نوشتار بهتر است به این نکته اشاره کنیم که وجود گیاهان برای زنده نگه‌ داشتن محیط و فضای کار بسیار تأثیرگذار است.  این بدان دلیل است که آنان زندگی‌بخش و زنده هستند. گیاهان به غیر از تصفیه کردن هوا، در ایجاد شادابی و نشاط در بین کارکنان نقش بسیار مهمی دارند. طبق تحقیقات ناسا، بسیاری از گیاهان برای سالم و پاکیزه نگه‌داشتن هوا بسیار مفید و مناسب هستند. بنابراین شما می‌توانید در محیطی فعالیت کنید که با نگه داشتن چند نوع گل و گیاه، به شما حس شادابی و طراوت تزریق کند. به عنوان مثال، گیاهان کوکتی و آلوئه، گیاهانی هستند که مناسب فضاهای اداری هستند. به این دلیل که نیاز به توجه کمی دارند و نگه داری از آنها ساده و امکان‌پذیر است.

در پایان این نکته را یادآور می‌شویم که وجود گیاهان در فضای کار به دنیای مدرن و زمان معاصر محدود نمی‌شود. بلکه انسان‌ها از دیرباز، در حین تلاش برای کسب معاش و تکاپوی روزانه چه آن که خود در دل طبیعت مشغول به فعالیت باشند و چه در درون محیط شهری به اشتغال بپردازند، در هر دو صورت و به روش‌های گوناگون سعی کرده‌اند که از وجود گل و گیاه در فضای کاری خود بهره‌مند شوند. اما در عصر مدرن، استفاده از گل و گیاه با مفهم سنتی آن یک تفاوت اساسی دارد که آن مربوط می‌شود به کارکردهای ارگونومیکی که در فضاهای کاری به وجود آمده است.

 

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید