کناف
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]کناف چیست؟
کناف نوعی پنل گچی با روکش کاغذی است که در ساخت و ایجاد سقف کاغذی، دیوار کاذب، دکور بر سقف و دیوار استفاده میشود. آنچه امروزه به عنوان کناف در ایران شناخته میشود یک برند تجاری است که در واقعیت همان پنل گچی است که برای نخستین بار توسط یک شرکت به اسم کناف تولید شده است. این تولید انقدر مورد اقبال بازار مصرف کنندگان قرار گرفته است که به همین نام معروف شده است. در بازار ایران نیز با توجه به استقبال از این پنل گچی، شعبهها و تولیدات مختلف از شرکت مورد استفاده قرار گرفته است.شرکت بینو یکی از ارائه دهندگان آن میباشد.
خصوصیات کناف چیست؟
کناف به علت سبک بودن در مقابل زلزله بسیار مقاوم است و میتواند در مقابل آتش سوزی تا سه ساعت مقاومت بسیار خوبی داشته باشد. استفاده از آن در ساختار ساختمانی بار مرده ساختمان را کاهش می دهد. علاوه بر این هزینههایی از قبیل فوندانسیون و سازه را نیز بسیار کاهش میدهد. همچنین در برابر رطوبت و صوت نیز میتواند عایق بودن خوبی را از خود نشان دهد.
کناف یک قابلیت مهم بسیار دیگری دارد و آن رنگآمیزی است .این قابلیت میتواند بسیار متفاوت و متناسب با درخواست خریدار باشد. کناف در حال حاضر جزو منعطفترین اجزایی است که در ساختمان و معماری داخلی از آن استفاده میشود .همچنین توانایی بسیاری در ایجاد قوس، خطوط خمیده و… به خاطر ساختار ویژه در آن وجود دارد. بد نیست بدانیم که دور ریز مصالح در صورت استفاده از کناف بسیار کم است. همچنین میتواند باعث افزایش مساحت شود زیرا میتواند در لایههای نازکتر از مصالح استفاده شود اما همان ویژگی مصالح قدیمی مانند دیوارها را داشته باشد. نظافت و تمیز کردن آن بسیار راحت است و با یک پارچهی مرطوب میتواند به حالت اولیه خود برگردد.
یکی دیگر از دلایلی که کارفرمایان را به سمت استفاده بیشتر از کناف در معماری تشویق میکند، قیمت ارزانتر نسبت به سایر مصالح و همچنین صرفه جویی در هزینههای مربوط به نیروی انسانی است.
اندازهی پنلهای کناف
ابعاد پنلهای گچی یا کناف شرکت بینو ۱۲۰*۲۴۰ سانتی متر است و ضخامت آنها میتواند ۶.۵/۹.۵/۱۲.۱۵ و ۱۸ میلی متر باشد. به هنگام تهیه و تولید آن به جهت ارزانتر و سبکتر شدن، از مخلوط گچ و هوا به شکل کاملا فشرده در فضای دو سطح مقوایی استفاده میشود.
دستهبندی پنلهای گچی یا کناف از نظر مقاومت
پنل گچی یا کناف در برخی موارد به نام گچبرگ نیز در بازار شناخته میشوند. با توجه به نیازمندی و جایگاه مورد استفاده میتواند دارای ضخامتهای گوناگونی باشد.
ضخامت ۶ میلی متر
با ضخامت ۶ میلی متر تنها برای طرحهایی مورد استفاده قرار میگیرد که به صورت منحنی بوده یا قوس تندی داشته باشند. به علت وزن بسیار سبک و ضخامت کم این نوع کناف توانایی حمل وزن بالا را ندارد و ممکن است در صورت قرار گرفتن در زیر بار شکسته شود. بنابراین می توان گفت ویژگی های تزئیی جزو مهم ترین خصوصیات این نوع کناف است.
ضخامت ۵/۹ میلی متر
از پانلهای ۵/۹ میلی متر همانند پانلهای ۶ میلی متر باید برای نواحی قوس دار استفاده شود و بهتر است برای دیوارها از این نوع کناف استفاده نشود. ضخامت در حدود ده میلیمتر همچنان نمی تواند آن قدر بالا باشد که تحمل بار و وزن وجود داشته باشد اما قطعا از پانل 6.5 میلی متری تحمل و توان بیشتری دارد و همچنین وزن سبک تری نیز دارد. علاوه بر این در مقایسه با کناف 6.5 میلی متری انعطاف پذیری بیشتری به علت تفاوت در عمق دارد.
ضخامت ۵/۱۲ میلی متر
با ضخامت ۵/۱۲ میلی متر به صورت معمول در کارخانه کناف ایران تولید میشود. از کناف با ضخامت ۱۲.۵ میلی متر برای جدا کردن دیوار و سقف استفاده میشود. همچنین این نوع کنافها در سقف کاذب کناف و دکوراسیون نیز کاربرد دارند. همان طور که گفتیم بیشترین کاربرد این کناف (کناف 12 میلی متری) در ساختمان ها به صورت پارتیشن، جداکننده یا تقسیم کننده و کناف سقف مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر این با وجود ضخامت بالاتر این کناف هیچ گونه وزن اضافی بر ساختمان تحمیل نمی کند.
ضخامت ۱۵ میلی متر
از کناف یا پنل گچی با ضخامت ۱۵ میلی متر برای دیوارهایی استفاده میشوند. مهمترین ویژگی کناف با ضخامت ۱۵ میلی متر مقاوم و استحکام بالای آن است. استحکم بالا کاربرد این کناف را در ساختمان ها افزایش داده است و امروزه با توجه به نیازمندی در برخی موارد ساختمان ها به گونه ای ساخته می شوند که از کناف15 میلی متری در ساخت آن ها استفاده شود.
ضخامت ۱۸ میلی متر
از کناف با ضخامت ۱۸ میلیمتر در فضاهای که نیاز به استحکام زیاد باشد، استفاده میشود. در این نوع کناف ها، خمیر پودر ماستیک، سطح را به صورت کامل میپوشاند و رنگ امیزی بر روی آن انجام میشود.
سقف کاذب کناف چیست؟
سقف کاذب کناف به صورت یکدست و یکپارچه است . دارای یک ضخامت یکسان در تمامی نقاط است. از مهمترین ویژگیهای سقف کاذب کناف میتوان به استاندارد بودن آن، عایق صوتی و حرارت بودن و سرعت بالا در نصب و بهره برداری اشاره کرد.
همچنین ناگفته نماند که کناف میتواند به فرآیند نصب و بهره برداری از سایر تجهیزات ساختمانی مانند لوله کشی آب و گاز و… کمک بسیاری نماید.کناف سرعت انجام کار را به میزان قابل توجهی افزایش میدهد. همچنین به دلیل انعطافپذیر بودن و ایجاد طرحهای زباله و هندسی مختلف در هنر معماری میتواند بسیار فضای زیباتری به ساختمان ببخشد.
نورپردازی سقف کاذب کنافی چگونه است؟
جهت نورپردازی سقف کاذب از باکسهای نوری استفاده میشود، این باکسها یا جعبههای نوری (هر تایل) در اندازهی استاندارد ۶۰*۶۰ وجود دارند و میتواند فضا را به خوبی روشن کند.
وزن کناف چگونه است؟
وزن با توجه به نوع پوشش کاری آن محاسبه میشود و از این رو وزن کناف متفاوت است. اما به صورت میانگین انواع مختلفی از آنها را بررسی کردیم، کناف با ضخامت ۱۲.۵ میلی متر تقریبا وزنی معادل ۸ تا ۸.۵ کیلوگرم دارد.
کاربردهای کناف
با توجه به ویژگیهای منحصر به فرد کناف نظیر کاهش هزینه، ایمنی بالاتر، سرعت ساخت بالاتر و… امروز از کناف در فضاهایی مانند ساختمانهای تجاری، اداری و مسکونی، بیمارستان ها، درمانگاه ها، هتل ها، مراکز تفریحی و آموزشی، مدارس و دانشگاه ها، رستوران ها، فرودگاهها و … استفاده میشود.
مزایای استفاده از سقف کاذب پانلی و شبکهای
سرعت بالا در نصب و اجرا از مهمترین ویژگیهای استفاده از سقف کاذب پانلی و شبکهای است. علاوه بر این فرد میتواند به راحتی به فضای بالاتر از سقف برای انجام عملیات تاسیساتی دسترسی داشته باشد. این ویژگی در فرودگاه ها، بیمارستان ها، پایانههای مسافربری، محیطهای اداری و تجاری و… بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.
مزایای استفاده از کناف
در متن تعدادی از مزایای کناف چه به صورت دیوار و چه به صورت سقف را مطرح کردیم . در ادامه به بررسی دقیق و بیشتر مزایای استفاده از آن در فضای اداری و ساختمانی خواهیم گفت.
- افزایش سرعت کار و انجام عملیات ساختمانی تا حداقل ۴ برابر بیشتر
- مقاومت در برابر زلزله
- قابلیت حمل و نقل آسان
- مقاوم در برابر حرارت و آتش سوزی بنا بر قطر حداقل تا ۳ ساعت
- افزایش ایمنی در ساختمان چه استفاده به صورت دیوار و چه استفاده به عنوان سقف کاذب کناف
- عملیات نصب آسان
- کاهش هزینههای ساختمانی حداقل ۲۵ درصد
- افزایش مساحت زیر بنا و ارتفاع
- عایق حرارتی و صوتی در صورت نصب در مکانهای درست و مهندسی شده
- تنوع در طرح و رنگ و تمیز شدن و فرآیند تعمیر و نگهداری آسان و ارزان
- مقاومت بالا در برابر هرگونه رطوبت
- کمک به محیط زیست (زیرا در تولید کناف از مواد قابل بازفرآوری استفاده میشود)
- انعطافپذیری بالا در طراحی و ساخت سقف یا دیوارها
- کاهش نخالههای ساختمانی به میزان یک پنجم و در نتیجه هزینهی کمتر برای جمع آوری و نابودی آنها
- ایجاد فضای کافی برای انجام کارهای تاسیساتی در ساختمان
- صرفه جویی در مصرف اهن، آلومنیوم، فولاد و… در ساختمان
- زیبایی چشم گیر
مزیت دیوار کناف
نصب راحت و در زمان کم
وزن بسیار سبکی دارند و به راحتی قابلیت حمل و نقل دارند
افزایش سرعت در ساخت و ساز
مقاومت بالا در مقابل زلزله و تنش های آن
ایجاد فضای کافی برای عبور تجهیزات مربوط به تاسیسات ساختمانی
تنوع در طراحی و انعطاف
کاهش هزینه های ساختمانی
معایب دیوار کناف
آسیب پذیر بودن دیوار کناف در برابر ضربه های شدید.
نصب، راه اندازی و بهره برداری نیاز به یک تیم متخصص و حرفه ای دارد.
درصورت عدم استفاده از پشم سنگ یا پلی استایرن در پرکردن فضای داخلی بین دیوارها، صدای توخالی بود در دیوار به صورت کامل و واضح مشخص است. علاوه بر این اگر بین ورق های گالوانیزه با پلی استایرن و … استفاده شود هزینه ی ساخت بسیار زیاد خواهد شد و برای ساختمان ها و کارفرمایان مقرون به صرفه نخواهد بود.
اجزای تشکیل دهنده کناف کدام اند؟
با توجه به توضیحات مقدماتی داده شده شاید این تصور ایجاد شود که کناف بسیار ساده است و اجزای آن چنانی ندارد اما خوب است که انواع مختلف کناف را بشناسیم تا انتخاب درست و بهتری در خرید کناف داشته باشیم.
RG صفحات گچی (کناف) معمولی روکش دار
ساختاری ساده از مهم ترین ویژگی های این نوع کناف هاست و به هنگام کاربری وظیفه یا ویژگی آن چنانی در تحمل بار ساختمان بر عهده آن ها نخواهد بود.
MR یا صفحات گچی (کناف) مقاوم در برابر رطوبت
همان طور که از اسم این کناف پیداست بیشتر مواقع در موقعیت های جغرافیایی که رطوبت در آن ها بیشتر از حد معمول است مورد استفاده قرار می گیرد. مناطق شمالی کشور ایران، استخرها و … از جمله این مکان ها هستند.
FR یا صفحات گچی (کناف) مقاوم در برابر حرارت
هنگام ساخت و ساز در مکان هایی که امکان آتش سوزی در آن ها وجود دارد نظیر موتور خانه، از این کناف ها استفاده می شود. این کناف ها می توانند تا ساعت ها در مقابل آتش سوزی مقاومت داشته باشند.
FM کناف مقاوم در برابر آتش و رطوبت
فناوری به کار رفته در ساخت این نوع کناف ها به گونه ای بوده است که این کناف ها بتوانند در مقابل رطوبت و حرارت