براساس تعاریف میتوان گفت کف پوش، یک پوشش زینتی یا بهداشتی است که به جهت پوشاندن و پنهان نمودن کف یک بنا مورد استفاده قرار میگرد. کفپوشها میتوانند به صورت یکپارچه باشند و هم چند تکه. در ساختمانهای مختلف و با توجه به معماری آن ها، معماران داخلی اقدام به خریداری و نصب کفپوش مینمایند. البته در معماری داخلی به لایه یا رویههایی که بر روی کف ساختمان به کار رفته میشود، کفپوش میگویند. و در همین رابطه مجموعه اعمالی که برای اجرایی کردن کفپوش در یک ساختمان انجام میشود را کفسازی مینامند.
کفپوشها در بسیاری از زمینهای ورزشی، فضای داخلی سواله ها، ساختمانهایی با مساحت بالا، آمفی تاتر ها، مراکز فرهنگی و ورزشی و… استفاده میشود. البته واضح است که کفپوشها جهت زیبایی، راحتی، دوام بیشتر و پارهای از این موارد مورد استفاده قرار میگیرند.
به مانند هر تجهیز دیگری که در ساخت و ساز، معماری داخلی و بیرونی یک ساختمان اداری مورد استفاده قرار میگیرد، کفپوشها نیز از انواع مختلف و مواد اولیه مختلف و تحت فرآیندهای گوناگون تولید میشوند. در نتیجه میتوان انتظار داشت که قیمت و ارزش نهایی و بازار این تجهیزات گوناگون نیز متفاوت باشد. پیش از بررسی انواعمفپوشها بهتر است بدانیم که کفپوش در دو نوع اصلی دستهبندی میشود.
کفپوش مورد استفاده در ساختمان مسکونی و اداری میتواند از ظرافت بالاتری برخوردار باشد. انواع موکت ها، گرانیت، سرامیک، اپوکسی و… در بین کفپوشهای ساختمانی دستهبندی میشوند. ما در ادامه چهار نوع مهم کفپوش را با هم بررسی خواهیم کرد:
کفپوش PVC یا Polyvinyl Chloride یکی از انواع پوشانندههای کف است. از مهمترین ویژگیهای این کفپوش میتوان به قابلیت ارتجاعی و انعطافپذیر بودن آن نام برد.
همان طور که از اسم این کفپوش پیداست مواد اولیه ساخته شدن این کفپوش پلیمری است و بسته به نوع آن و جنس قابلیت این را دارد که در فضاهای مختلف و تحت شرایط مختلف مورد استفاده قرار بگیرد. پس وی سی شباهت بسیار زیادی به پلاستیک دارد و این دلیل خوبی برای حالت ارتجاعی و مقاومت در آن است. PVC در خود عناصری چون کربن، هیدروژن، کلر دارد که با فیبر و چند لایه دگر دکوراتیو، ترکیب شده است. قابل توجه است که با توجه به لایه لایه بودن کفپوش PVC باید بدانید که هر کدام از این لایهها برای علتی ساخته و در کنار هم قرار میگیرند.
همان طور که گفتیم این نوع کف پوش از پلمیر ساخته میشود از این رو مقاومت بیشتر نسبت به ضربه از خود نشان میدهد و در برخی موارد میتوان گفت مقاومت کفپوش پی وی سی با ضخامت معینی در مقایسه با ورقههای چوب با همان ضخامت بسیار بسیار بالاتر است. علاوه بر این قابلیتهایی چون تغییر در طرح و رنگ، مقاومت در برابر رطوبت و آب، استحکام بالاتر، سایش کمتر،عدم حملات آفتهای مختلف و تخریب توسط آن ها، قابلیت استفاده در شرایط آب و هوایی متفاوت از جمله مهمترین ویژگیهای این نوع کفپوش هستند.
کفپوش لمینیت کاربریهای بسیاری دارد که آن را بسیار شبیه به پارکت کرده است به همین علت به آن پاکت لمینیت میگویند. یکی از موادی که در ساختار این نوع کفپوش وجود دارد، چوب است و با نام HDF یا Hard Density Fiberwood شناخته میشود. البته ممکن است شباهت ظاهری فراوانی بین این دو محصول باشد اما در ساختار این دو بسیار از هم متفاوت هستند. از مهمترین ویژگیهایی که کفپوش پارکت لیمنیت با ورود به بازار به وجود اورد کاهش خرید و بازار پارکت بود. زیرا مزایای بسیار بیشتری را به خریداران و مصرف کنندگان میدهد.
پارکت لمینت نخستین بار در سوئد و در سال ۱۹۷۰ تولید شد در کمتر از دو دهه محبوبیت ان در استفاده به جایی رسید که از اروپا به امریکا صادر شد. استانداردهای بالا در طراحی و استفاده از ابزارهای معماری داخلی در امریکا باعث شد در طراحی و فرآیند ساخت این کفپوش تغییرات گستردهتری ایجاد شود و روز به روز از کیفیت بالاتری برخوردار شود. از مزایای مهم و قابل توجه کفپوش لمینیت پارکت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
یکی از معروفترین و شاید در دسترسترین کفپوشهایی که ما از آنها به صورت متمادی و در مکانهای مختلف استفاده میکنیم کفپوش پرز دار یا به اصطلاح موکت است. موکت یا کفپوش پرز دارد کف پوشی است ثابت که در موقعیتهای مختلف در خانه ها، مکانهای تجمع و سالنها و… مورد استفاده قرار گرفته است. در این بین در گذر از سالها با توجه به تغییرات در معماری رنگهای مختلف، طرحهای گوناگون و متنوع و حتی نوع دوختی سبکتر از فرش اا محکمتر و ظریفتر از موکتهای سنتی به بازار آمده است که بسیار مورد توجه قرار گرفته و در حال حاضر استفاده میشود.
کفپوشهای پرز دار علاوه بر جنس، نوع طراحی و قیمت براساس میزان ارتفاع پرز نیز دستهبندی میشوند. قطر پرز میتواند به شما این ایده را بدهید که در سایر بخشهای اداری خود چگونه تجهیزات را جانمایی کنید. برای مثال میبایست بدانید که هنگام خرید صندلی اداری چرخهای آن میتوانند تا یک ارتفاع خاصی کارآیی داشته باشند بنابراین به هنگام خرید موکت یا کفپوشهای پرز دار میبایست به این نکته توجه کنید.
علاوه بر این توصیهی ما به شما این است که تناسب طرح و رنگ سازمانی و سایر تجهیزات اداری خود را با موکت یا کفپوش پرزدار در نظر بگیرید.
کف کاذب یکی دیگر از کفپوش هاست که از مشتقات در صنایع شیمیایی است با هدف عایقبندی و زیبایی ساخته شده و کاربرد دارند. بسیار جالب است بدانید که کف کاذب در ابتدا برای پوشاندن یک بخش کوچک تولید شده بود اما طرحهای مختلف، رنگهای متنوع و پذیرش بازار در مدت کوتاهی آن را به عنوان ابزاری در دسترس و مطمئن برای مشتریان قابل پذیرش کرد. در حال حاضر استفاده از کف کاذب میتواند اهداف مختلفی را دنبال کند و از بزرگترین مزایای آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
همان طور که می دانید پارکت ها از مشتقات چوب هستند و یک ماده ی طبیعی محسوب می شوند اما کف های کاذب و پی وی سی ها نتیجه ی فرآیندهای شیمیایی هستند. از جمله شباهت های این چند نوع کف پوش می توان به زیبایی، طراحی های مختلف، تنوع در طراحی، کاربری بالا اشاره کرده اما تفاوت ها عبارت اند از:
پارکت ها به علت آن که در مواد اولیه ی آن ها از چوب استفاده شده است در مقابل آب و مایعات حساس هستند و در نتیجه هر گونه تماس مستقیم با آب و غیر مستقیم در مدت زمان طولانی می تواند آن ها را تخریب کند. کف پوش پی وی سی و کف پوش کاذب از جنس مواد شیمییایی و پلیمری هستند که در مقابل رطوب بسیار مقاوم بوده و حتی در شرایط آب و هوایی مختلف می توانند یک استحکام مشخص و ثابتی را از خود نشان دهند. همان گونه که گفتیم به علت وجود چوب در پارکت ها شست و شو یا همان فرآیند نگهداری آن ها به سختی انجام می شود در حالی که پی وی سی و کاذب را می توان به صورت مستقیم و با استفاده از آب تمیز کرد.
کف پوش پارکت در مقابل نور مسقیم خورشید ممکن است پس از مدت زمانی ویژگی های اصلی خود را از دست دهد یا نور مستقیم مسبب از بین رفتن رنگ و ساختار آن شود. اما در پی وی سی مقاومت در مقابل نور و همچنین گرما بسیار بالا بوده و این مدل رفتار به صورت کاملا ویژه در کف پوش کاذب نیز وجود دارد.
در مورد کف پوش موکتی یا پرز دار بررسی این موارد بسیار متفاوت است. زیرا در اکثر موارد کف پوش پرز دار در مکان های مسقف مورد استفاده قرار می گیرد.
شرکای تجاری بینو پس از یک دهه فعالیت در صنعت مبلمان اداری و دکوراسیون، با شناخت نیاز مشتریان و پیشینه همکاری با بزرگترین تولیدکنندگان مبلمان اداری تصمیم به ثبت شرکتی جدید با نام مبلمان اداری بینو میگیرند تا بتوانند با محصولات خود تحولی در بازار مبلمان اداری ایران به وجود بیاورند.
سلام، چطور میتونم کمک کنم؟