مدرسه مهمترین بخش سیستم آموزش و پروش است که خاستگاهی به شدت بنیادی در زندگی مدرن دارد. به همین دلیل، نقش دکوراسیون مدارس در نوع یادگیری و ایجاد حس مشارکت بین دانش آموزان بسیار پر رنگ است. یادگیری مشارکتی دو تفاوت عمده با شیوه سنتیِ یادگیری دارد:
نخست آنکه یادگیری مشارکتی، دانش آموز محور است، یعنی هدفش توانمندسازی دانش آموز برای شرکت پویا و هدفمند در فعالیتهای گروهی و انفرادی در جهت فرآیند یادگیری است.
دوم اینکه، یادگیری مشارکتی دانش آموزان را به ایدهپردازی و خلق اثر ترغیب میکند. که این اثر میتواند یک گزارش، پوستر و یا ساخت یک کلیپ باشد. انجام این پروژههای به ظاهر کم اهمیت، در واقع فرصتی برای گسترش و ارتقای مهارتهای بالقوه موجود در دانش آموزان است.
امروزه کلاس درس از یک فضای فیزیکی صرف، به محیطی پویا جهت یادگیری، مشارکت و تضارب آراء تبدیل شده است. چه چیزی باعث این تحول شده است؟ ترکیبی از یک درک مشترک از مهارتها و توانمندیهای دانش آموزان، ارتقاء و بهبود روشهای تدریس در کنار اینها، طراحی و اجرای یک دکوراسیون داخلی مناسب و قاعدهمند که امکانات لازم و کافی را در اختیار امر آموزش و پرورش قرار دهد. به طور طبیعتاً، تغییر دکوراسیون مدارس با پیشرفتهای روز به روز بشر، تآثیر به سزایی در پیشرفت اصول تدریس خواهد داشت.
نویسنده: محمد حسین بکاء – شرکت برنا یاور ویرا (بینو)
سلام، چطور میتونم کمک کنم؟