توسط: تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۶ 0 دیدگاه

 

کیفیت نور در محیط کار، بر نحوۀ خلق و خوی افراد و سلامت آنها تأثیر می‌گذارد. نور ضعیف یا روشنایی چراغ‌های فلورسنت (نوعی لامپ مهتابی) می‌تواند موجب ایجاد فشار بر چشم، استرس و خستگی شود. بنابراین بهتر آن است که از نور طبیعی برای روشن کردن دفتر کار خود استفاده کنید. در اواخر دهۀ هشتاد میلادی، محققان توصیه کردند که تابش نور طبیعی و وجود پنجره‌های مشرف به مناظر طبیعی در محیط‌های کاری، به کاهش استرس، بهبود اصلاح روحیۀ افراد و افزایش تمرکز آنها کمک می‌کند. در یک مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۴ انجام شد، محققان پزشکی دانشگاه ایلینوی در Urbana-Champaign به این نکته پی بردند که کارکنانی که از طریق پنجره در دفتر خود نور طبیعی دریافت می‌کنند، بهتر و طولانی‌تر می‌توانند کار کنند. آنها همچنین تمایل به فعالیت فیزیکی بیشتری نسبت به کارکنان دیگر داشتند که دفاترشان فاقد پنجره بود.

 

 آیا قرار گرفتن در معرض نور خورشید، آن هم به مدت طولانی، مفید است؟

در پاسخ به پرسش فوق، دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که تابش نور خورشید بر بدن انسان، تأثیرات مثبت زیادی از خود بر جای می‌گذارد؛ به ویژه بر روی خواب و میزان انرژی افراد. نور خورشید باعث فعال شدن هورمون سروتونین در بدن انسان (هورمونی که به ما کمک می‌کند تمرکز بالا و احساس آرامش بیشتری داشته باشیم) در بدن انسان می‌شود. چنانچه برایتان مقدور است، در محل کار خود اتاقی را انتخاب کنید که دارای پنجره است تا بتوانید از نور طبیعی بهره‌مند شوید. اما اگر در محل کار خود به اندازه کافی خوش شانس نیستید تا میز اداری خود را در نزدیکی یکی از پنجره‌ها قرار دهید، سعی کنید نور مصنوعی را که به شرایط نور طبیعی نزدیک است، فراهم کنید.

نکتۀ دیگری که باید در مورد روشنایی در نظر بگیریم موقعیت منابع نور است. تابش نور بهتر است به صورت یک‌نواخت باشد تا بتوانید بدون خستگی کار کنید. نکتۀ دیگر این که تابش نور نباید به سمت مانیتور باشد. به همین علت، بهتر است روبروی پنجره یا کنار آن بنشینید تا نور به مانیتور شما نخورد. همان‌طور که روشنایی برای فضای کاری لازم و ضروری است، جهت و میزان تابش آن هم از اهمیت زیادی برخوردار است. زیرا عمل‌کرد مناسب آن موجب افزایش بهره‌وری کارکنان و پویایی محیط کار می‌گردد.

به این مطلب امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید